maanantai 29. elokuuta 2016

Muistio: Ministeriö kielsi Finaviaa nostamasta kanteita


Alla olevat lainaukset www.kaleva.fi 29.08.2016 ( http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/muistio-ministerio-kielsi-finaviaa-nostamasta-kanteita/736888/)

Liikenne- ja viestintäministeriö kielsi Finavian hallitusta nostamasta vahingonkorvauskanteita entistä toimitusjohtajaa tai aiemman hallituksen jäseniä vastaan. Tiedot käyvät ilmi STT:n saamasta Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastusmuistiosta, jossa on käsitelty vastuukysymyksiä Finavian johdannaisjärjestelyiden selvittämisessä.

Ministeriö ei ollut aktiivinen ainoastaan entistä johtoa koskevassa asiassa, vaan vaikutti myös tilintarkastusyhtiötä ja vastuullista tilintarkastajaa koskeviin päätöksiin. Muistion mukaan ministeriö päätti oma-aloitteisesti selvittää tilintarkastusyhtiö Deloitten halukkuuden sopia riita-asiansa Finavian kanssa. 
Lain perusteella valtiolla ei ole pelkän osakasaseman vuoksi oikeutta edustaa yhtiötä. Muistion mukaan ministeriön toiminta on saattanut jopa rikkoa lakia.

Ministeriö ei ollut aktiivinen ainoastaan entistä johtoa koskevassa asiassa, vaanain perusteella valtiolla ei ole pelkän osakasaseman vuoksi oikeutta edustaa yhtiötä. Muistion mukaan ministeriön toiminta on saattanut jopa rikkoa lakia.
 Tarkastuksessa muodostetun näkemyksen mukaan on siten kyseenalaista, onko ministeriöllä tai sen edustajilla ollut yhtiölainsäädännön tai muun lainsäädännön perusteella oikeutta edellä mainittujen toimien tekemiseen, muistiossa todetaan.
Ministeriön edustaja ohjasi joulukuun alussa yhtiötä myös tilaamaan uuden lausunnon kanteiden nostamisesta sen osoittamalta asianajotoimistolta.
Jutun lähetti Ilkka Eskola

Ei kommentteja: